Başlık ağır bir küfürmüş gibi dursa da bu şanslı bir nesili temsil ediyor. Evet, Trt'nin tek kanal olduğu yıllar. Değinmek isteyeceğim nokta yine alakasız bir yer olucak elbette.
TELETEXT.
Türkiye'de bu servisi ilk TRT vermişti. Kol saatlerimi onun saatine göre ayarlar, haberleri oradan takip ederdik saat başını beklemeksizin. Maçların skorlarına bakar, bir nevi radyo heyecanı yaşardık. İlerliyen zamanlarda altyazı desteği bile sunar olmuştu teletext bize. Tabi ülkemizin içinde bulunduğu vahim azgınlık durumunu fırsat bilen uyanık girişimciler ise o karelerden meme göt oluşturup, ara ulan beni aramazsan valla vermem hatları ile ağır tahrik ederlerdi insanlarımızı. Heh şimdi hatırladım, bilmece zımbırtısı da vardı bunun. Ulan ne çok vakit geçirirdim be o teletext'te. Hazırlanmamış sayfaların çekmemesi, girilen sayfanın açılmaması gibi boktan durumlarda yok değildi tabi. İnternet geldi değişti bu Türkiye'nin düzeni. 666. kanalı açma yoksa şeytan gelir derdik mahalledeki ufak keratalara. Haydi uzanın kumandalarınıza ve açın teletext'i zira yakında bu teknolojiye yer kalmayacak bu yırtıcı hayatta.

0 Comments:

Post a Comment



Müritler


 

Bu adreste yazılan bütün yazılar yazan kişiye aittir.Çalan, izintisiz alıntı yapan hakkında işlemler yapılacaktır.Yapıcaksan da haber ver.
Sayfanın bu kısmını okuduğuna inanamıyorum, git daha makul işler ile ilgilen.