Son zamanlarda merak eylediğim bir olay var, "Light Graffiti" asıl kelime anlamı (a.k.a'yı da türkçeye çevirmiş bulunmaktayım) "Işık Grafitisi". Bir takım ellerden çıkan işleri gördükçe, oh ne güzel yapmışlar lan, diyorum.
Öncelik ile bir ışık kaynağına ihtiyaç duyuyorsunuz ki yurdumuzda bulsak bulsak dandik fener kullanabildiğimizden ki pek bu işi yapan yok (benim dışımda yapan var mı bilmiyorum). Led ışıklar bu grafiti için biçilmiş kaftanı oynuyorlar. Havai fişek ve meşale de kullanmak istiyorum bu işi yaparken ama bir o kadar da tehlikeli oluyor. Daha sonrasında fotoğraf makinesi gerekli oluyor, sabit hareket etmeyen bir zemin üzerinde veya tripod kullanarak, Iso değerini 100 gibi ayarlayıp, enstanteneyi de olabildiğince kısmanız gerekmektedir. Tabi fotoğraf çekme süresinide bir tahmini olarak 20 ile 30sn arasında tutmak pek güzel oluyor. Sonrasında elinizde ışık kaynağını alıp karşısına geçip, çizmek istediğiniz şeyi çizmek kalıyor. Böylelikle grafiticilerin (o repçi tarzınızın içine edeyim) yaladığı (yaşadığı yazıcaktım ama nefretimden bu çıktı) bir takım zorlukları (zorluk yazmayacaktım da şefkatimden bu çıktı) çekmek zorunda kalmayacaksınız.

3 Comments:

  1. Adsız said...
    ya blogunda neden iletişim diye bi seçeneğin bişeyin yok?? sana ulaşmak için hayatımın akışı değişecekti neredeyse..
    Unknown said...
    Arkadaşım graffiticilerin rapçi tarzı olduğunu nereden çıkardın..o ayrı bir olaydır ve graffiticiler(daha doğrusu writer'lar) normal bizim gibi insanlar..eğer öyle olmasaydı zaten yolda yürürken polis adamı direk ilk şüpheli yapardı...bildiğiniz çok yanlış şey var..
    Werder Veremem said...
    NuoBrick, sadece bir tek bu yazıyı okuduğunu düşünüyorum. Bu yüzden üslubum hakkında bir bilgin yok. Bildiğimiz çok yanlış şey varsa neden doğruları öğretmiyorsun da küsüp gidiyorsun ? Paylaşım iyidir, paylaşım güzeldir. Paylaşım paraya düşmandır, paylaşımı sevelim.

Post a Comment



Müritler


 

Bu adreste yazılan bütün yazılar yazan kişiye aittir.Çalan, izintisiz alıntı yapan hakkında işlemler yapılacaktır.Yapıcaksan da haber ver.
Sayfanın bu kısmını okuduğuna inanamıyorum, git daha makul işler ile ilgilen.