Anne , ben ne zaman David Lynch izlesem beynim acıyor , gözlerim kan çanağı oluyor algılarım bozuluyor.Yoksa bu yaşa kadar büyüttüğün bu koca oğlun zeka özürlü mü ? Arkadaşları David Lynch'in ne kadar iyi bir yönetmen olduğundan bahsederken , o kafasını sallayıp "hmm evet şahanedir yahu , değişik bir bakış açısı var" gibi kaçamak cevaplar veriyor.Halbuki okumayı seven bir oğlun var , kitap okumaktan büyük zevk alan biri.Sinema ile de ilgileniyor seyirci olarak.Filmler hakkında kıt kanaat yorumlarda yapabiliyor.Ama iş David Lynch'e geldi mi tıkanıyor oğlun.Bilincinin altına giremiyor , ağır geliyor galiba.Simgeleri ve sembolleri çözemiyor.Acaba bu yaşa kadar büyüttüğün oğlun gördüklerini yorumlayamıyacak kadar mı aciz ? Acaba bu yaşa kadar yetiştirdiğin oğlun çok mu tembel ? David Lynch'in anlatmak istedikleri hakkında kafasını yormaktansa , kolaya kaçıp ben anlamadım mı demeyi tercih ediyor.Anne bana yardımcı ol , beni hor görüyorlar.Mahalledeki büyükler köşeye sıkıştırıp , "Anlat bakalım silencio ile David Lynch neyi anlatmak istemiştir?" diyip benimle dalga geçiyorlar.
Anne , her David Lynch filminden sonra ben böyle bir şey yaşamamıştım daha önce diyorum , bu iyi birşey mi değil mi idrak edemiyorum.David Lynch duygularımla oynuyor.Delilikle dahiliğin arasındaki ince farkı kestiremiyorum , bazen çizginin ucunu görüp deli olmak ile suçluyorum kendisini , sonrasında dahilikle.Saplantılarına anlam veremiyorum , ama onlarda birşeylerin gizli olduğunu biliyorum.
Anne sıra arkadaşım Suphi bana şöyle dedi ; David Lynch , bir film yapayım içine sürrealist şeyler katayım , anlaşılmaz filmler çekeyim , insanlar izlesin.Film hakkında soru sorduklarında ise "Sezgilerinizi kullanın gönül dostları" diyip , ufuklara bakıp gizemli bir adam kisvesinde bulunayım derdi içine girmiş biridir dedi David Lynch için.Hatta bunlarla yetinmeyip , "o zaten kesin ibnedir , sarışın erkeklerden hoşlanan bir ibnedir hemde" dedi.Anne bu suphi çok terbiyesiz , öğretmenime söyleyimde yerimi değiştirsin.Neyse anneciğim bana David Lynch'i anlamam konusunda yardımcı ol , alt metinleri çözümleyip bana anlat geceleri yatarken.Seni çok seviyorum anneciğim.

0 Comments:

Post a Comment



Müritler


 

Bu adreste yazılan bütün yazılar yazan kişiye aittir.Çalan, izintisiz alıntı yapan hakkında işlemler yapılacaktır.Yapıcaksan da haber ver.
Sayfanın bu kısmını okuduğuna inanamıyorum, git daha makul işler ile ilgilen.